***       Водещите вечерни новини       на 10 май 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 10 май 
Коментари Харесай

Водещите новини! Габриел стартира срещите си с парламентарно представените партии. Два безпилотни самолета атакуваха руска база


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 10 май   

Номинираната от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили за министър-председател Мария Габриел ще се срещне на следващия ден с представители на партиите в Народното събрание.

По време на диалозите ще бъдат разисквани тематиките, засягащи дневния ред на обществото и опцията за поддръжка на държавно управление, което да изведе България от политическата рецесия.

***

„ Бойко Борисов явно показва високо равнище на политически покер. Ако използваме и футболна метафора, той играе нападателно и нападателно в полето на съперника “, уточни Генов.

***

„ Личността на българския еврокомисар Мария Габриел няма общо с поддръжка за държавно управление, Българска социалистическа партия няма никакво място в десен кабинет “.

***

***

„ Досега не сме виждали такова несъгласие по висшите етажи на прокуратурата. Г-н Сарафов постоянно е бил до господин Гешев. 

Думите на господин Сарафов са един невиждан укор към основния прокурор. 

Той би трябвало да изясни думите си и това би трябвало да се случи пред Висш съдебен съвет. Г-н Сарафов разгласи, че Иван Гешев се е намесил директно в следствието на атентата. 

Това пробужда доста подозрения по отношение на честността и прозрачността на следствието на случая “.

***

Нападението е било отблъснато, заяви губернаторът Александър Гусев в канала си в " Телеграм ". " Единият дрон се отклони от курса вследствие на противовъздушния обстрел и се разруши, а другият беше погубен от обстрел ", посочи той.

***

„ Става въпрос за следващия опит на (президентската партия) " Слуга на народа " да предотврати всевъзможни рецензии, отправени по неин адрес ", се споделя в изказване, оповестено през днешния ден на новинарския портал.

Журналистите от " Думская нет " подозират, че има връзка сред обиска и неотдавнашните им репортажи за корупция в регионалното ръководство на Одеса и в регионалния съвет.

***

Руските сили в Украйна са във все по-трудно състояние, съобщи през днешния ден в Брюксел ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

„ Русия е в 15-ия месец на една война, която си мислеше, че ще завоюва за три дни ", посочи Бауер. " Голиат изнемогва, защото Давид сподели огромна еластичност и тактически талант, които бяха подкрепени от 50 страни по света ", сподели ръководителят на Военния комитет на НАТО.

***

Сърбите са предали над 3000 оръжия и десетки хиляди патрона в акцията за непринудено предаване на оръжие в страната, оповестена след двете всеобщи убийства от предходната седмица, заяви сръбският президент Александър Вучич, представен от организация Танюг и Българска национална телевизия.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР